Passionate – Dedicated – Professional

we drive success to your everyday business

Buisque cur sus metus vitae sed pharetra auctor semy massa interdum magna augue eget diam. Faucibus ante ipsum luctus ultrices.

300+

Business Days

4.7M

Funds Granted

280+

Launched Sites

Wat algemene info over asbest

Wat is asbest?

Asbest is een natuurlijk mineraal en werd vooral tussen de jaren 1940 en 2000 toegepast in de bouw. Het werd gewaardeerd vanwege zijn hittebestendigheid en isolerende eigenschappen. Asbest werd verwerkt in tal van materialen zoals dakbedekking, isolatie, en cementproducten.

De periode markeert een hoogtepunt in het gebruik van asbest in de bouwsector.
Er bestaan verschillende soorten asbest, waaronder chrysotiel (wit asbest), amosiet (bruin asbest), crocidoliet (blauw asbest), anthofylliet, tremoliet, en actinoliet.

Gevaren van asbest?

Blootstelling aan asbestvezels kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Wanneer asbestvezels worden ingeademd, kunnen ze diep in de longen doordringen en leiden tot longkanker, asbestose (littekenvorming van de longen), en mesothelioom (kanker van het long- en buikvlies). OVAM schat dat er 2,3 miljoen ton asbest is verwerkt in onze vlaamse woningen.
Bovendien blijkt uit studies dat veel asbesthoudende materialen aan het eind van hun levensduur en verweerd zijn. Dat vergroot het risico dat asbestvezels vrijkomen, waardoor bewoners of gebruikers gezondheidsrisico’s kunnen oplopen.

Waarom een asbestattest?

Een asbestattest is verplicht bij een overdracht onder levenden, naar een nieuwe eigenaar, van een gebouw met bouwjaar vóór 2001.
De makelaar of notaris neemt de informatie die in het attest staat op in het compromis en uiteindelijk ook in de notariële akte. Zonder het abestattest kan de koop niet doorgaan.

OVAM heeft een campagne opgestart ‘Samen verslaan we het asbestbeest’ met één doel: Vlaanderen asbestveilig maken tegen 2040. Tegen 2032 zouden eigenaars van gebouwen met een risico over een asbestinventaris moeten beschikken.

Passionate – Dedicated – Professional

Customer-Centric marketing

Euisque cursus metus vitae sedpharetra auctor semy mas interdum magla
fusce nec litora diam vestibulum andyus eget ipsum faucibus

impactful relations

Setus vitae pharetra auctor kas matiy lorem interdums

15 years of experience

Network market value positioning imperatives & leveraged

top rated services

Setus vitae pharetra auctor kas matiy lorem interdums

5.0

Trusted by Millions of customers

Sed dignissim lacinia nunc. Curabitur tortor. Pellentesque nibh. Aenean quam. In scelerisque sem at dolor. Maecenas mattis. Sed convallis tristique sem. Proin ut ligula vel nunc egestas porttitor. Morbi lectus risus ulea suscipit quis luctus.

John Deo – CEO ABCWorks

Toegewijd – Accuraat – Grondig

Staalnames

Heeft u een vermoeden dat bepaalde materialen in uw woning asbest kunnen bevatten, maakt u zich zorgen over mogelijke gezondheidsrisico’s, heeft u geen volledig asbestinventarisatie nodig…

Hiervoor zijn wij ook uw partner. Wij bieden ook afzonderlijke staalnames aan op diverse materialen die als asbest verdacht zouden kunnen zijn.
Bijvoorbeeld: oude isolatiematerialen, dakbedekking, golfplaten, vinyl vloeren, luchtkanalen, verouderde plafond- en wandafwerkingen, isolatie rondom verwarmingsbuizen, brandwerende materialen enz…

Wij staan volledig tot uw beschikking voor professionele staal afnames. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie via deze link.

Uw gezondheid staat voorop, en wij helpen U graag om duidelijkheid te verschaffen over de mogelijke aanwezigheid van asbest in uw pand.

Asbestvezel

seamlessly enable client-based content services

Nunc feugiat tellus consequat imperdiets. Kestibulum sapien proinys quam. Etiam ultrices ultrices posuere.

deliver interactive ideas for all customer needs

Nunc feugiat tellus consequat imperdiets. Kestibulum sapien proinys quam. Etiam ultrices ultrices posuere.